• Kwaliteit

    Kwaliteit staat bij Teamotions bovenaan

Kwaliteit staat bij Teamotions bovenaan. Dat zeggen we niet alleen, dat bewijzen we ook door middel van volledige transparantie. Op die manier hopen we uw vertrouwen te winnen én te houden.

Theeselectie
Kwaliteitsborging bij de oorsprong. Onze jarenlange ervaring en de daarbij opgebouwde contacten, maken het ons mogelijk om de beste thee uit verschillende landen van herkomst te verkrijgen. Daarbij vertrouwen we op onze thee knowhow: iedere potentiële theesoort wordt door ons persoonlijk getest en geproefd in ons thee-laboratorium in Hannover.

Zacht mengproces door 3D-soft-blending
De 3D-soft-blending is een bijzonder voorzichtige mengmethode die een optimale theekwaliteit garandeert. De methode is speciaal door ons ontwikkeld.
Door de driedimensionale beweging, alsmede door een zacht accelereren en remmen bij het mengen, ondergaan de kostbare theebladeren een zachte
verwerking.

Om te voorkomen dat verschillende theesoorten zich met elkaar mengen, wordt er voor iedere smaak een aparte container gebruikt.

Het 3D-soft-blending-keurmerk
kan alleen worden ontvangen als de thee met behulp van dit proces wordt verwerkt.

Gegarandeerde versheid
Onze thee wordt geleverd in verzegelde, luchtdichte 1-kg zakken. Het folie van de zakken is voorzien van een barrièrelaag die een optimale versheid en aromabescherming garandeert. Iedere verpakking biedt ook een absolute transparantie door een label dat niet alleen de theesoort en het artikelnummer weergeeft, maar ook het batchnummer waardoor de thee van productie tot verkoop kan worden getraceerd.

Kwaliteitsgarantie
Zowel onze losse, als onze verpakte producten worden voorzien van een batchnummer. Dit stelt ons in staat om elk product dat ons huis verlaat, te volgen en te controleren. Door het batchnummer kan er van iedere partij worden bepaald wanneer en door wie het werd verwerkt, wanneer het werd verscheept en naar welke klant het werd verstuurd. Dit garandeert een volledige traceerbaarheid en op die manier voldoen we aan de hoogste normen van kwaliteitscontrole.

Voedselhygiëne en zuiverheidsgarantie
Al onze theesoorten worden gemengd en verpakt in overeenstemming met de EU-richtlijnen voor voedselhygiëne. De productie van onze goederen is onderworpen aan strikte naleving van de hygiënische omstandigheden op basis van HACCP. Om een vlekkeloze productie te garanderen, voeren we bovendien regelmatig een onaangekondigde kwaliteit en hygiënecontrole uit. Daarnaast worden er in ons laboratorium voortdurend microbiologische testen uitgevoerd om iedere vorm van verontreiniging uit te sluiten.

Interne en externe controle
We bieden de hoogste kwaliteitsnormen voor onze producten, met het doel om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Intern nemen onze thee-ontwerpers dagelijks sensorische testen af. Daarnaast voert het Dr. Specht laboratorium in Hamburg regelmatig testen uit op de residuen. We verwerken uitsluitend thee die volgens de actuele MRL-verordening “verhandelbaar” is.

Identificatie van levensmiddelen
Alle productverpakkingen worden voorzien van een wettelijk verplicht levensmiddelenetiket. Deze vereiste verklaring kan soms leiden tot levendige discussies met klanten, maar is uiteindelijk een voordeel voor de consument, bijvoorbeeld voor mensen met allergieën. De afzonderlijke bestanddelen van een product zijn te vinden in onze catalogus.