• Over onze theesoorten

    Lees hier meer info over onze diverse theesoorten

Groene thee

Elegant genot in het groen
Groene en zwarte thee zijn nauw verwant, ze komen namelijk van dezelfde plant. De twee theesoorten verschillen van elkaar door een verschil in  productieproces. In tegenstelling tot bij zwarte thee, wordt groene thee niet gekneusd, verwelkt of geoxideerd, maar gestoomd of gevuurd. Dit proces wordt ook wel de-enzyming genoemd. Het gaat de oxidering tegen en zorgt ervoor dat de thee een groene smaak en geur ontwikkelt waarmee het zich onderscheidt van andere theesoorten.

Zwarte thee

Edel genot in het zwart
Zwarte thee werd rond 2737 voor Christus bij toeval ontdekt door keizer Chen Nung, een geleerde kruidenkenner uit China. In de westerse wereld weet men de diversiteit en het brede scala aan smaken pas sinds drie eeuwen te waarderen. De fijne smaken kunnen variëren van fruitig en bloemig tot notig. De smaak wordt onder andere bepaald door het klimaat, het gebied waarin de theeplant groeit, de periode waarin er geoogst wordt en natuurlijk de manier waarop de theebladeren verwerkt worden.

De bijna overweldigende selectie van zwarte thee kan verdeeld worden in twee categorieën: lichte en zware zwarte thee. De meest prominente vertegenwoordiger van de lichte zwarte thee is de bijzonder geurige Darjeeling First Flush, terwijl de thee uit Assam, met zijn unieke, sterk-moutige smaken tot de zwaardere categorie kan worden gerekend. De pittige, full body is perfect geschikt voor tijdens het ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke English Blend of Earl Grey. Dompel jezelf onder in de wereld van het zwarte genot en laat u verleiden door onze brede waaier aan smaken.

Witte thee

Fluweelzacht en wit
Net als alle andere theesoorten, is witte thee afkomstig van de Camellis Sinensis. Witte thee dankt zijn naam aan de kleur van de bladeren. Men gebruikt voor witte thee de jonge bladeren. Deze krijgen een zachte behandeling: ze worden licht verwelkt en vervolgens gebakken. Daardoor blijven alle natuurlijke stoffen behouden en ontstaat er een zachte en subtiele smaak die kenmerkend is voor witte thee.

Een voorbeeld is de Kir Royal, bestaande uit witte thee, groene thee, verbeneblad, lemongrass, aroma, citroenmyrthe, zwarte bessen, rode-rozenbloesem, zonnebloembloesem, rode bessen.

Rooibosthee

Exotische fascinatie
Wie meer wil weten over Zuid-Afrika en haar inwoners, moet beginnen met het nationale drankje: rooibosthee. De naalden en het schors van de oorspronkelijk wilde Rooibosstruik creëren al jaren een geliefde kruideninfusie voor de inwoners van Zuid-Afrika. Rooibos wordt sinds 1930 gekweekt en Zuid-Afrika is de enige gecertificeerde producent en exporteur in de wereld. Traditioneel werd de Rooibos gedurende enkele uren gekookt in een grote pot boven open vuur. Daarbij gold: hoe langer, hoe beter, want dan kan de volle, ronde en zoete smaak zich ten volle ontwikkelen.

Kruidenthee

Uit de tuin van moeder natuur
Kruidenthee – geen enkele andere drank heeft een vergelijkbare populariteit. Kruidenthee heeft in Europa een waardige traditie. In de loop van de 19de eeuw won de kruidenthee geleidelijk aan belang onder de armere bevolking die het zich niet kon veroorloven om geïmporteerde thee aan te schaffen. Vandaag de dag speelt betaalbaarheid van thee geen rol meer, maar nog steeds wordt er veel kruidenthee gedronken. Meestal wordt kruidenthee gedronken vanwege de heerlijke smaak en zijn heilzame werking.

Vruchtenthee

Fruitige variatie
Vruchtenthee heeft veel kwaliteiten: het is een heerlijk, verfrissend en gezond drankje, een cafeïnevrije dorstlesser en een belangrijke energieleverancier in een bijna onbeperkte variatie aan smaken. Daarbij is vruchtenthee zowel koud als warm een werkelijke genot. Onze vruchtentheemelanges bestaan uitsluitend uit zorgvuldig geselecteerde vruchten, bessen, bloemen en andere natuurlijke producten. Rozenbottel, hibiscus, aardbeien, bosbessen, venkel, munt, lavendel… het is slechts een kleine greep uit ons enorme aanbod aan interessante vruchtentheecreaties.